marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pita z nektarinami

Pošlji prijatelju

pita z nektarinamiMN

Sočne in osvežujoče sladke rezine tanke pite so ravno pravšnje za prigrizek ali sladico po kosilu. Pita z nektarinami se lahko seveda hitro preobrazi, če nektarine zamenjate z breskvami ali drugim sočnim poletnim sadjem, na primer z jagodami ali slivami.

150 g moke

1 ščepec soli

75 g zelo mehkega masla

30 g sladkorja

1 jajce

300 g mladega kremnega sirčka

80 g sladkorja

4 nektarine

¼ žličke mletega cimeta

1 žlica sladkorja

Jajce ubijte v merilno posodo in ga rahlo stepite. Potrebovali boste zgolj polovičko!

Moko zmešajte s soljo in sladkorjem. Dodajte maslo in polovico jajca ter zamesite mehko testo. Če je pretrdo, dodajte žlico ali dve mlačne vode.

Testo predenite v pekač za pite in ga enakomerno porazdelite po dnu in za kakšen centimeter višine ob robu. Postavite ga v hladilnik za 15 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Testo vzemite iz hladilnika, ga z vilicami gosto prepikajte in pecite 15 minut.

rezina pite z nektarinamiMN

Nektarine operite, odstranite koščice in narežite na krhlje debeline 1 cm.

Sirček zmešajte s sladkorjem in ga nadevajte na testo. Po vrhu zložite nektarine, jih posujte s cimetom in sladkorjem, in pecite 45 minut.

Pita z nektarinami bo po peki še nekoliko mehka, zato jo popolnoma ohladite, preden jo režete.