marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piškoti z ovsenimi kosmiči – brez peke!

Pošlji prijatelju

Velik pekač ali običajen pladenj obložite s papirjem za peko.

Rozine sperite v mlačni vodi in odcedite.

Mleko, maslo, kakav in sladkor stresite v kozico, postavite na kuhalnik in segrejte. Vmes večkrat premešajte. Ko zavre, zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte eno minuto. Odstavite ter primešajte arašidovo maslo, da se stopi.

V večjo skledo stresite ovsene kosmiče. Prelijte jih z masleno kremo, dodajte rozine, in z žlico ali kuhalnico dobro premešajte.

Maso pustite pol ure stati ali pa jo za deset minut postavite v hladilnik, da se prične trditi.

ponovno jo dobro premešajte, nato pa z majhno žličko oblikujte kupčke in jih nadevajte na pekač ali pladenj. Vsak kupček nekoliko potlačite, da dobi obliko piškota.

Piškote pustite stati oziroma jih dajte v hladilnik, da se popolnoma strdijo. Tudi sicer jih hranite v hladilniku, da ne bodo preveč lepljivi.

Opomba: Namesto piškotov, lahko naredite iz enake mase tudi energijske ploščice. Maso potlačite v pekač na 15 mm debelo, jo popolnoma ohladite, da se strdi, nato pa jo narežete na ploščice. Vsako ploščico lahko po eni strani oblijete s čokolado, da bodo ploščice bolje držale skupaj. (Sicer pa lahko namesto rozin dodate v maso tudi lešnike, mandlje ali druge oreške, prav tako pa bodo ploščice dobre, če k rozinam dodate še suho sadje, na primer na koščke narezane suhe marelice.)

Podobni članki