marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piškoti s karamelami (toffee)

Pošlji prijatelju

toffee piškotiMN

Za vse ljubitelje okusa po karameli.

125 g mehkega masla

200 g sladkorja

1 jajce

½ zavojčka pecilnega praška

200 g moke

60 g mletih mandljev

125 g mehkih karamelnih bonbonov (toffee)

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.

Sladkor in jajce dobro stepite, da volumen naraste, nato dodajte maslo.

Moko zmešajte s pecilnim praškom ter mletimi mandlji in jo vmešajte v masleno zmes.

Karamelice odvijte in nasekljajte (0.5 x 0.5 cm) in ročno vmešajte v testo.

Z žlico zajemajte za velikost oreha testa in ga nadevajte na pekač, ali pa oblikujte kroglice. Med piškotki naj bo 3 cm razmika. Pecite 10 – 12minut – toliko, da se rob piškota rjavo obarva. Če boste pekli predolgo bodo karamele stekle – okus bo še vedno dober, videz pa bo pokvarjen. Piškoti naj se hladijo na pekaču približno 10 minut, ko otrdijo jih predevajte na rešetko. Piškote hranite zaprte v škatli za piškote.