marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piščančja tortilja z mangom

Pošlji prijatelju

piščančja tortilja z mangomMN

Mehiški zavitki v tortiljah so vedno zdravi, saj je v njih poleg mesa tudi dosti zelenjave, mi pa smo dodali še mango. Recept za 4 tortilje (2 osebi).

4 pšenične (ali polnozrnate) tortilje

1 žlička olja

1 piščančji file

1 paradižnik

½ manga (lahko tudi iz kompota)

sol

Za solato:

Nekaj listov zelene solate

1 paradižnik

Za lešnik masla

2 manjša kosa kruha

Za pest celih mandljev

Paradižnik in mango za v tortiljo narežite na koščke. Narežite paradižnik za solato in ga skupaj z zeleno solato nadevajte na krožnika. Dodajte mandlje.

Piščančji file narežite na kocke ali trakove in popecite na malo olja, da se v celoti toplotno obdelajo.

Kruh nakockajte in ga na hitro popecite na maslu. Kruh odstranite, ko se ohladi, ga nadevajte na solato. Medtem v isti ponvi brez maščobe eno za drugo popecite tortilje. Vsako nadevajte s piščancem, paradižnikom in mangom ter malo posolite.

Tortilje zvijte, položite na krožnik s solato in ponudite skupaj s solatnim prelivom (na primer prelivom iz jogurta ali kisle smetane).