Piščančja solata z nektarinami in orehi
MN
Piščanec, sadje in zelenjava – popoln obrok za 4.
4 piščančja stegna
2 žlici olja
4 nektarine
4 žlice nasekljanih orehov
1 glava zelene solate
2 žlici gorčice
4 žlice balzamičnega kisa
8 žlic sončničnega olja
sol
operite nektarine in solato, liste solate lahko narežete ali natrgate.
Na dveh žlicah olja popecite piščančja stegna s kožo vred, da je ta lepo hrustljava – pecite na rahlem ognju približno 20 minut.
Nektarine ločite od kosti in narežite na krhlje. Popecite jih v ponvi za žar, da se na njih naredi vzorec. Ko so popečene na eni strani, jih obrnite in popecite še po drugi, da se zmehčajo in razvijejo lepo aromo.
Zmešajte gorčico in balzamični kis, dodajte sončnično olje in sol po okusu, da dobite okusen solatni preliv.
V skodele za solato nadevajte zeleno solato. Meso ločite od kosti in ga nadevajte na solato, dodajte popečene nektarine, posujte z nasekljanimi orehi in prelijte s solatnim prelivom.
Nasvet: Namesto piščančjega lahko uporabite tudi račje meso. Če vas skrbi holesterol, uporabite perutnino brez kože – manj bo hrustljavo, vendar bolj zdravo.
Podobni članki
Solata z jagodami in tofujem v balzamičnem kisu
(21.04.2011)Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012)Solatni preliv z jagodami
(25.05.2012)Opečenci s tuno
(09.04.2011)Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011)Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012)Veganski čokoladni mafini
(15.04.2013)Puranji medaljoni z zelenim poprom
(11.12.2010)Solata iz lubenice z briejem in rukolo
(30.05.2011)Nektarine s smetanovim sirom
(12.07.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:06.06.2014, 332,679 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,342 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,935 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,262 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,097 prikazov