marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piščančja solata z nektarinami in orehi

Pošlji prijatelju

piščančja solata z nektarinami in orehiMN

Piščanec, sadje in zelenjava – popoln obrok za 4.

4 piščančja stegna

2 žlici olja

4 nektarine

4 žlice nasekljanih orehov

1 glava zelene solate

2 žlici gorčice

4 žlice balzamičnega kisa

8 žlic sončničnega olja

sol

operite nektarine in solato, liste solate lahko narežete ali natrgate.

Na dveh žlicah olja popecite piščančja stegna s kožo vred, da je ta lepo hrustljava – pecite na rahlem ognju približno 20 minut.

Nektarine ločite od kosti in narežite na krhlje. Popecite jih v ponvi za žar, da se na njih naredi vzorec. Ko so popečene na eni strani, jih obrnite in popecite še po drugi, da se zmehčajo in razvijejo lepo aromo.

Zmešajte gorčico in balzamični kis, dodajte sončnično olje in sol po okusu, da dobite okusen solatni preliv.

V skodele za solato nadevajte zeleno solato. Meso ločite od kosti in ga nadevajte na solato, dodajte popečene nektarine, posujte z nasekljanimi orehi in prelijte s solatnim prelivom.

Nasvet: Namesto piščančjega lahko uporabite tudi račje meso. Če vas skrbi holesterol, uporabite perutnino brez kože – manj bo hrustljavo, vendar bolj zdravo.