Pirin kruh s parmezanom in orehi
Orehi in sir v okusnem hlebcu.
500 g pirine moke
42 g (1 kocka) kvasa
300 ml tople vode
50 ml olja
1 žlička soli
4 žlice parmezana
2 pesti orehov
Kvas nadrobite v vodo in pustite na toplem, da se naredi goba.
Orehe nalomite na polovičke in prepražite v ponvi brez maščobe.
Moko zmešajte s soljo in parmezanom. Prilijte olje ter vzhajan kvasec ter dobro pregnetite. Dodajte orehe in ponovno pregnetite. Pustite vzhajati pol ure.
Pregnetite, oblikujte hlebec in ga položite na namaščen pekač. Pustite vzhajati še 20 minut.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Na hlebec zarežite križ in ga postavite v pečico. Pecite, da hlebec lepo naraste in postane skorjica zlato rjava (če na kruh »potrkate«, mora »doneti«, pa je pečen). Ko kruh vzamete iz pečice, ga po vrhu prekrijte z rahlo vlažno krpo.
Podobni članki
- Hitri bučni kruh
(02.11.2012) - Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013) - Kruh z orehi
(22.11.2010) - Kolački z meto
(18.07.2011) - Orehovi “sendvič” piškoti z marmelado
(12.10.2011) - Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013) - Velikonočne pince
(14.03.2013) - Jogurtova štruca
(19.11.2010) - Posajen koruzni kruh z bučnicami
(14.10.2014) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.02.2012, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,263 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov