marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pirin kruh s parmezanom in orehi

Pošlji prijatelju

pirin kruh s parmezanom in orehiMN

Orehi in sir v okusnem hlebcu.

500 g pirine moke

42 g (1 kocka) kvasa

300 ml tople vode

50 ml olja

1 žlička soli

4 žlice parmezana

2 pesti orehov

Kvas nadrobite v vodo in pustite na toplem, da se naredi goba.

Orehe nalomite na polovičke in prepražite v ponvi brez maščobe.

Moko zmešajte s soljo in parmezanom. Prilijte olje ter vzhajan kvasec ter dobro pregnetite. Dodajte orehe in ponovno pregnetite. Pustite vzhajati pol ure.

Pregnetite, oblikujte hlebec in ga položite na namaščen pekač. Pustite vzhajati še 20 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Na hlebec zarežite križ in ga postavite v pečico. Pecite, da hlebec lepo naraste in postane skorjica zlato rjava (če na kruh »potrkate«, mora »doneti«, pa je pečen). Ko kruh vzamete iz pečice, ga po vrhu prekrijte z rahlo vlažno krpo.