marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pica z artičokami in špinačo

Pošlji prijatelju

pica z artičokami in špinačoUN

Nekaj novega in zelo okusnega za 4.

200 ml tople vode

2 žlici oljčnega olja

1 žlička soli

1 žlička sladkorja

350 g moke

½ zavojčka instant kvasa

570 g (dva kozarčka) vloženih artičok v oljčnem olju

150 g rezin suhe pancete

150 g suhega sira (pecorino)

250 g kuhane špinače (lahko pokuhate tudi zamrznjeno)

3 stroki česna

Kvas, sol in sladkor vmešajte v moko, nato prilijte toplo vodo z oljem ter dobro pregnetite. Postavite na toplo in pustite vzhajati pol ure, da je testa dvakrat več.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Artičoke vzemite iz olja, da se odtečejo, ter jih po potrebi narežite na tanjše kose. Panceto narežite na koščke in prepražite v ponvi, da postane hrustljava. Naoljite velik pekač (kolikor velik gre v pečico) in preko njega razvlecite testo. Testo nadevajte s špinačo, preko naložite artičoke, posujte s panceto in nato še z drobno nasekljanim česnom.

Pico pecite 20 minut. Medtem sir naribajte na tanke lističe. Ko je pica pečena in jo vzamete iz pečice, po njej posujte lističe sira, da se zmehčajo.