marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pečenka Wellington

Pošlji prijatelju

Segrejte pečico na 250 stopinj.

V veliki ponev nalijte nekaj žlic olivnega olja, ga segrejte in na njem z vseh strani popecite goveji file, da se naredi skorjica. Meso pustite, da se ohladi, nato pa ga s pomočjo čopiča premažite z gorčico.

Šampinjone drobno nasekljajte (uporabite sekljalnik), jih dajte na ogenj v vročo ponev brez olja in pustite, da voda izhlapi. Ko se gobice lepo sprijemajo jih odstavite in pustite, da se ohladijo.

Na pult si pripravite velik kos prozorne folije za živila in nanjo eno poleg druge zložite rezine slanine. Na slanino položite popečen file, s pomočjo folije file zavijte v slanino in vse skupaj postavite v hladilnik za 20 minut.

Listnato testo razvijte in nanj nadevajte gobice. Vzemite meso iz hladilnika, mu odstranite folijo in ga položite na gobice. Rumenjaka rahlo stepite in premažite robove testa, nato meso zavijte v testo. Odstranite odvečno testo. S preostankom rumenjakov premažite testo po vrhu.

Pečenko preložite v pekač in jo pecite 35 – 40 minut.

Preden jo postrežete, naj približno 10 minut stoji izven pečice.

Namig: Klasični recept lahko še nekoliko izboljšate, če gobicam dodate malo nasekljane pražene čebule in kak strok česna. Pečenko Wellington postrezite s pečenim krompirjem in zelenjavo ter maslom.