Pečenka Wellington
Fotolia
Gojeva »plučna« pečenka v gobicah in listnatem testu – to je pečenka Wellington, ki spada med najbolj znane angleške božične jedi. Morda je priprava res nekoliko zahtevnejša kot, če v pečico potisnete piščanca, a verjemite, da se izplača, saj je pečenka Wellington precej bolj okusna (nenazadnje gre vendarle za najboljši kos govedine!).
500 g govejega fileja
450 g šampinjonov
5 rezin slanine
1 majhen lonček pekoče gorčice
250 g listnatega testa
2 rumenjaka
Olivno olje
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
Goveja pečenka s pomarančno omako
(26.02.2011)Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011)Šunka v testu
(25.02.2014)Kruhki s slanino in jajcem
(25.02.2011)Nutellin praznični kolač
(24.12.2011)Češnjev zavitek
(23.05.2013)Velikonočni venec
(23.04.2011)Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011)Limetina pita z malinami
(26.06.2012)Češnjev zavitek z marcipanom
(11.06.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:20.12.2012, 331,587 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,066 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,906 prikazov