Pavlova
Po ruski balerini poimenovana torta, ki prav zares spominja na baletno obleko.
4 beljaki
¼ žličke soli
230 g sladkorja
2 žlički jedilnega škroba
1 žlička belega kisa
300 ml smetane
1 žlička vaniljine esence
1 naribana limonina lupinica
400 – 500 g jagod (ali drugega jagodičevja)
Pečico segrejte na 150 stopinj. Pekač obložite s papirjem.
Beljake in sol stepajte v sneg. Ko je ta že skoraj gotov, dodajte kis in stepajte do čvrstega. Ko je sneg popolnoma trd, dodajte škrob in sladkor in ju enakomerno vmešajte, da postane sneg lepo svetleč. Predevajte ga na pekač, kjer na papir z žlico naredite krog premera okoli 22 – 24 cm. Postavite v pečico, ji temperaturo znižajte na 110 stopinj in sušite uro in pol, nato pečico izključite in pustite vetrc v njej še toliko, da se pečica povsem ohladi.
Jagode očistite in narežite na lističe.
Smetano stepite in vanjo vmešajte naribano limonino lupinico.
Preden torto postrežete, na vetrc nadevajte smetano, preko nje pa jagode. (Po želji lahko posujete s sladkorjem v prahu.)
Podobni članki
- Vetrci z nutello
(22.06.2012) - Mafini z jagodami in marcipanom
(17.04.2011) - Preprosti borovničevi mafini (muffini)
(04.11.2013) - Masleni marmorni mafini (muffini)
(28.09.2012) - Jagodna rulada
(30.04.2011) - Češnjevi mafini
(19.07.2018) - Mavrični mafini (muffini)
(10.01.2012) - Beljakove rezine z jogurtovo smetano
(16.01.2012) - Mandljevi piškoti
(23.11.2011) - Mafini z murvami
(12.06.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.06.2012, 326,855 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,165 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,347 prikazov