marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pavlova

Pošlji prijatelju

pavlova z jagodamiTB

Po ruski balerini poimenovana torta, ki prav zares spominja na baletno obleko.

4 beljaki

¼ žličke soli

230 g sladkorja

2 žlički jedilnega škroba

1 žlička belega kisa

300 ml smetane

1 žlička vaniljine esence

1 naribana limonina lupinica

400 – 500 g jagod (ali drugega jagodičevja)

Pečico segrejte na 150 stopinj. Pekač obložite s papirjem.

Beljake in sol stepajte v sneg. Ko je ta že skoraj gotov, dodajte kis in stepajte do čvrstega. Ko je sneg popolnoma trd, dodajte škrob in sladkor in ju enakomerno vmešajte, da postane sneg lepo svetleč. Predevajte ga na pekač, kjer na papir z žlico naredite krog premera okoli 22 – 24 cm. Postavite v pečico, ji temperaturo znižajte na 110 stopinj in sušite uro in pol, nato pečico izključite in pustite vetrc v njej še toliko, da se pečica povsem ohladi.

pavlova kosTB

Jagode očistite in narežite na lističe.

Smetano stepite in vanjo vmešajte naribano limonino lupinico.

Preden torto postrežete, na vetrc nadevajte smetano, preko nje pa jagode. (Po želji lahko posujete s sladkorjem v prahu.)