marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Panna cotta s kefirjem

Pošlji prijatelju

Panna cotta s čokoladno omako in stroki vaniljeFotolia

Klasična italijanska sladica, ki velja za mojstrovino – njena priprava pa je izjemno preprosta.

6 g želatine v listih

450 ml sladke smetane

150 g sladkorja

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

125 ml mleka (3,5% mlečne maščobe)

75 ml kefirja

čokoladna ali sadna omaka

Liste želatine namočite v hladni vodi.

Smetano zlijte v kozico, dodajte sladkor in vaniljin sladkor in na rahlem ognju med mešanjem segrevajte, da se sladkor stopi. Ko se začnejo pojavljati mehurčki (preden zavre), umaknite z ognja.

Želatino dobro ožemite in jo vmešajte v smetano, da se stopi. Primešajte mleko in kefir.

4 silikonske modelčke splaknite z mrzlo vodo. (Uporabite lahko tudi skodelice, vendar vam priporočamo, da vsako rahlo namastite s kapljico sončničnega olja.) Smetanovo kremo nalijte v modelčke, jih pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure.

Ko je strjenka čvrsta, postavite skodelice za kratek čas v vrelo vodo, nato pa panna cotto zvrnite na krožničke, na katere ste že pripravili čokoladno ali sadno omako.

Podobni članki