Panna cotta s kefirjem
Fotolia
Klasična italijanska sladica, ki velja za mojstrovino – njena priprava pa je izjemno preprosta.
6 g želatine v listih
450 ml sladke smetane
150 g sladkorja
1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
125 ml mleka (3,5% mlečne maščobe)
75 ml kefirja
čokoladna ali sadna omaka
Liste želatine namočite v hladni vodi.
Smetano zlijte v kozico, dodajte sladkor in vaniljin sladkor in na rahlem ognju med mešanjem segrevajte, da se sladkor stopi. Ko se začnejo pojavljati mehurčki (preden zavre), umaknite z ognja.
Želatino dobro ožemite in jo vmešajte v smetano, da se stopi. Primešajte mleko in kefir.
4 silikonske modelčke splaknite z mrzlo vodo. (Uporabite lahko tudi skodelice, vendar vam priporočamo, da vsako rahlo namastite s kapljico sončničnega olja.) Smetanovo kremo nalijte v modelčke, jih pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure.
Ko je strjenka čvrsta, postavite skodelice za kratek čas v vrelo vodo, nato pa panna cotto zvrnite na krožničke, na katere ste že pripravili čokoladno ali sadno omako.
Podobni članki
Korenčkova pena
(04.06.2011)Brusnice v beli čokoladi
(23.12.2012)Oreo snežinke
(24.12.2011)Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011)Mangova torta
(10.04.2011)Jagodna strjenka
(19.06.2011)Tortice z belo čokolado in kokosom
(20.03.2011)Blazinice s pistacijami
(12.03.2012)Tortice z malinami
(12.07.2017)Skutina pita z breskvami
(12.07.2017)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:01.10.2012, 331,604 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,070 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,787 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,747 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov