marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Palačinke s kakijem in medom

Print This Post Pošlji prijatelju

palačinka s kakijem na krožnikuMN

Palačinke s kakiji, s katerimi se bodo posladkale 4 osebe.

1 veliko jajce

40 g moke

1 žlička sladkorja

ščep soli

125 ml mleka

olje za peko

Nadev:

360 g kisle smetane

90 ml meda

2 vaniljeva kakija

1 limona

2 žlički jedilnega škroba (ali Kremfix)

sladkor v prahu za posip

Jajca stepite s soljo. Vmešajte sladkor, nato izmenično dodajajte moko in mleko, da ne nastanejo grudice. Testo za pol ure postavite v hladilnik, nato ga ponovno zmešajte.

Oženite limono. Kakija operite, očistite in narežite na krhlje. Krhlje pomočite v limonin sok.

Kilslo smetano dobro stepite z medom, nato pri največji hitrosti stepanja vmešajte jedilni škrob, da se smetana zgosti.

Na z oljem namaščeni ponvi specite 4 palačinke.

Polovico vsake palačinke namažite s kremo in na polovico namazanega dela položite nekaj krhljev kakija. Prepognite, zopet namažite polovico in zapognite še enkrat. Preostale kakije naložite na vrh palačink (za vsako palačinko porabite pol kakija). Palačinke nadevajte na krožnike in nanje presejte sladkor v prahu.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas