marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Opečeni kruhki z mocarelo

Pošlji prijatelju

opečeni kruhki z mocareloUN

Slastni kot predjed ali prigrizek. Za 4 osebe.

2 rahlo umešani jajci

2 žlici mleka

50 g moke

300 g sira mozzarella

8 kosov maslenega kruha za opečence (toast)

Šopek listov bazilike (lahko tudi suhe)

4 žlice oljčnega olja

Sir odcedite in narežite na 3 – 5 milimetrov debele rezine. Položite jih na štiri kose kruha, preko njih razporedite baziliko in prekrijte s preostalim kruhom. Vseka sendvič dobro stisnite skupaj.

Sendviče pomokajte in vsakega posebej namočite v jajca, ki ste jim primešali mleko. Jajca naj se dobro vpijejo, a ne toliko, da bi kruh razpadel.

V veliki ponvi nekoliko segrejte dve žlici olja in vanju položite dva sendviča. Pecite ju na rahlem ognju – le tako se bo mozzarella stopila, kruh pa od zunaj ne bo zažgan. Na vsaki strani pecite 4 – 5 minut. Ko sta prva sendviča pripravljena, opecite še druga.

Namig: Sendviče lahko tudi bolj začinite, na primer s poprom, malo karija ali česna, za ljubitelje vroče hrane pa s čilijem.

Oglašujte pri nas