marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nutellini piškoti

Pošlji prijatelju

nutellini piškoti na pekačuMN

Lešnike prepražite v ponvi brez maščobe in ohladite. Odmerite jih 120 g in grobo zmeljite ali nasekljajte.

Zmešajte moko, sol in pecilni prašek.

Rahlo stepite nutello, maslo in 200 g sladkorja. Dodajte jajci in premešajte.

Dodajte mešanico moke in mleko. Dobro premešajte, nato vmešajte še nasekljane lešnike.

Maso postavite za eno uro v hladilnik, da se nekoliko strdi.

Pečico segrejte na 190 stopinj in dva velika pekača za piškote obložite s papirjem za peko. Iz mase za piškote nadevajte na pekač z čajno žličko kupčke, premera 2 – 3 cm, ki naj bodo med sabo oddaljeni 4 cm. Na vrh vsakega postavite lešnik, obilno posujte s sladkorjem in pecite 8 do 9 minut. Piškoti naj se po peki 5 minut hladijo na pekaču, da se strdijo, nato jih dvignite s papirja z lopatico.

Skledo z maso vsakič, ko nadevate novo rundo, postavite nazaj v hladilnik, da se masa ne bo zmehčala.

Namig: Z žličko nadevani piškoti z nutello so najhitrejši način priprave, če želite bolj lepo okrogle piškote, pa jih na pekač ne nadevajte z žlico, temveč iz mase vsakokrat oblikujte kroglice. Pri tem je seveda še bolj pomembno, da je masa zares hladna, sicer se vam bo testo lepilo na dlani.

So vam všeč piškoti "na žlico", ki jih ni treba oblikovati? Poglejte še recepte: Piškoti z mandlji in meto, Piškoti s semeni, Smarties piškoti, Muesli piškoti ...