Novoletni jajčni liker
Fotolia
Jajčni liker ima za osnovo jajca in smetano oziroma mleko, priljubljen pa je tako ob Božiču kot na Silvestrovo.
6 beljakov
6 rumenjakov
6 žlic sladkorja
50 ml mandljevega likerja (Amaretto)
50 ml ruma
1 l smetane za stepanje
Vaniljev ekstrakt
Cimet
Muškatov orešček
Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite v sneg. Rumenjake stepite in pri tem počasi dodajajte sladkor, da dobite bledo penasto zmes, nato jim primešajte mandljev liker in rum, nato pa ročno vmešajte še beljake. Stepite smetano in jo vmešajte v jajčno osnovo. Da prikrijete okus po alkoholu, po okusu dodajte nekaj vaniljeve arome (tekočega koncentrata ali vanilje v prahu). Ko jajčni liker postrežete v kozarce, po vrhu potrosite malo mletega cimeta ter naribanega muškatnega oreščka.
Podobni članki
Čokoladna pena
(10.02.2011)Malinova čokoladna pena
(26.12.2012)Praženec “tropicana”
(22.11.2010)Krhka torta z začinjenimi pomarančami
(03.04.2011)Začinjene lešnikove mini tortice s slivami
(05.09.2014)Tiramisu rezine
(24.02.2012)Mandljeve tortice s kremo iz maskarponeja
(13.12.2011)Hren z jajcem, jabolkom, smetano …
(08.03.2013)Jaffa mafini za noč čarovnic
(05.10.2012)Tiramisu vrtiček
(22.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2010, 331,604 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,072 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,787 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,747 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov