marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Novoletni jajčni liker

Pošlji prijatelju

jajčni likerFotolia

Jajčni liker ima za osnovo jajca in smetano oziroma mleko, priljubljen pa je tako ob Božiču kot na Silvestrovo.

6 beljakov

6 rumenjakov

6 žlic sladkorja

50 ml mandljevega likerja (Amaretto)

50 ml ruma

1 l smetane za stepanje

Vaniljev ekstrakt

Cimet

Muškatov orešček

Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite v sneg. Rumenjake stepite in pri tem počasi dodajajte sladkor, da dobite bledo penasto zmes, nato jim primešajte mandljev liker in rum, nato pa ročno vmešajte še beljake. Stepite smetano in jo vmešajte v jajčno osnovo. Da prikrijete okus po alkoholu, po okusu dodajte nekaj vaniljeve arome (tekočega koncentrata ali vanilje v prahu). Ko jajčni liker postrežete v kozarce, po vrhu potrosite malo mletega cimeta ter naribanega muškatnega oreščka.

Oglašujte pri nas