marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nougat rulada

Pošlji prijatelju

nougat ruladaFotolia

Enostavna in hitro pripravljena rulada, s katero ne morete zgrešiti.

4 jajca

½ žličke soli

50 g sladkorja

65 g moke

1 ščep pecilnega praška

200 g goste kisle smetane

300 g lešnikovega namaza (Nutella)

50 g cvetličnega medu

100 g fino mletih lešnikov

100 g nasekljanih lešnikov

50 g čokolade

50 g bele čokolade

Pečico segrejte na 180 stopinj. Velik pekač obložite s papirjem za peko.

Jajca ločite. Beljake skupaj s soljo stepite v trd sneg. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem, nato jim izmenično dodajajte sneg ter moko, zmešano s pecilnim praškom. Maso enakomerno razporedite v pekač in pecite 10 minut oziroma tako dolgo, da se robovi obarvajo.

Še vroč biskvit s papirjem vred zvijte v rolo in prekrijte z vlažnim prtičem, da se ohladi.

Zmešajte kislo smetano, lešnikov namaz in med. Razdelite na dva dela – v dve tretjini kreme vmešajte mlete lešnike. Kremo in kremo z lešniki postavite v hladilnik za pol ure.

Naribajte ali na zelo majhne koščke narežite čokolado in belo čokolado ter ju zmešajte z nasekljanimi lešniki.

Hladen biskvit razvijte in odstranite papir. Namažite s kremo z mletimi lešniki ter ga zvijte. Po vrhu namažite s preostankom kreme in posujte z mešanico lešnikov in čokolade.

Rulado hranite v hladilniku.

Podobni članki