marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nočni kruh

Pošlji prijatelju

nočni kruh hlebčkaMN

Radi pripravljate nočno potico, ker pri njej ni kopice dela z gnetenjem in kopice dela s čakanjem na vzhajanje? Potem vam bo všeč tudi nočni kruh, ki je prav tako enostaven, poleg tega pa še izjemno puhast in mehak.

Recept za dva slastna hlebčka, za katera testo pripravite zvečer, spečete pa ju naslednji dan zjutraj, dopoldne ali popoldne.

500 g bele moke

1 zavojček suhega kvasa

400 ml vode

15 ml (1 žlica) olja

1 žlička soli

1 žlička sladkorja

moka za oblikovanje

1 košček masla

Moko stresite v skledo, primešajte kvas, sol in sladkor. Prilijte vodo in olje ter zmešajte v precej mokro testo (lahko z električnim mešalnikom s kavlji).

Posodo pokrijte s plastično folijo, a ne povsem na tesno – pustite majhno odprtino za uhajanje zraka. Čez noč jo postavite v hladilnik.

Testo, ki je vzhajalo v hladilniku vzemite iz njega, stresite na dobro pomokano površino in iz njega oblikujte dve krogli. Dodajte toliko moke, da ju je možno oblikovati. Krogli testa položite na velik pekač, obložen s papirjem za peko.

Stopite maslo in z njim s pomočjo čopiča premažite obe krogli, nato v zgornjo stran nekajkrat zarežite z nožem (najlaže bo z nožkom z žagico). Pustite stati 30 minut.

Pečico ogrejte na 220 stopinj. Hlebčka pecite 25 do 30 minut. Ko ju vzamete iz pečice, ju pokrijte z vlažno krpo in pustite, da se ohladita.

Namig: Ne potrebujete toliko kruha naenkrat? Potem specite zgolj en hlebček, testo za drugega lahko v hladilniku počaka tudi še nekaj dni.

Oglašujte pri nas

Podobni članki