Njoki s hrenovo smetano in dimljenim lososom
MN
Zakaj bi pripravljali njoke z dolgočasnimi omakami, če lahko pripravite nekaj bolj domiselnega? Recept za 4.
800 g njokov
40 g masla
2 žlici drobnjaka, drobno nasekljanega
150 ml smetane
3 žlice hrenove omake (hrena iz lončka)
200 g dimljenega lososa
Zavrite vodo in vanjo stresite njoke, da se skuhajo – kuhani so, ko priplavajo na površja.
Medtem stopite maslo in vanj vmešajte drobnjak.
Stepite smetano. Ko je čvrsta, ji dodajte hren in ga vmešajte.
Rezine dimljenega lososa natrgajte na manjše kose oziroma trakove.
Njoke odcedite, prelijte z drobnjakovim maslom in premešajte. Nadevajte na krožnike. Vsaki porciji dodajte na sredini kepico iz četrtine hrenove smetane, nato na ta kupček z vseh strani »prislonite« četrtino natrganih lososovih rezin.
Postrezite takoj – njoki se ne smejo ohladiti, smetana pa se ne sme stopiti, preden ponudimo.
Podobni članki
Motovilec s kakijem in govejim pršutom
(12.12.2010)Kuskus z bučo
(08.10.2012)Ruladice z lososom in hrenom
(19.03.2011)Puran in ananas na žaru s parmezanovo omako
(02.07.2011)Pica s prekajenim lososom in mocarelo
(06.01.2012)Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012)Jajca v gnezdu iz slanine
(07.05.2012)Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014)Datljev kolač
(05.12.2010)Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:24.04.2011, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,757 prikazov