marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Njoki s hrenovo smetano in dimljenim lososom

Pošlji prijatelju

njoki s hrenovo smetano in dimljenim lososomMN

Zakaj bi pripravljali njoke z dolgočasnimi omakami, če lahko pripravite nekaj bolj domiselnega? Recept za 4.

800 g njokov

40 g masla

2 žlici drobnjaka, drobno nasekljanega

150 ml smetane

3 žlice hrenove omake (hrena iz lončka)

200 g dimljenega lososa

Zavrite vodo in vanjo stresite njoke, da se skuhajo – kuhani so, ko priplavajo na površja.

Medtem stopite maslo in vanj vmešajte drobnjak.

Stepite smetano. Ko je čvrsta, ji dodajte hren in ga vmešajte.

Rezine dimljenega lososa natrgajte na manjše kose oziroma trakove.

Njoke odcedite, prelijte z drobnjakovim maslom in premešajte. Nadevajte na krožnike. Vsaki porciji dodajte na sredini kepico iz četrtine hrenove smetane, nato na ta kupček z vseh strani »prislonite« četrtino natrganih lososovih rezin.

Postrezite takoj – njoki se ne smejo ohladiti, smetana pa se ne sme stopiti, preden ponudimo.