marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nektarine s smetanovim sirom

Pošlji prijatelju

nektarine s sirčkomMN

Enostavno pripravljena sladice, ki se ji nihče ne bo mogel upreti.

6 nektarin

200 ml vode

1 vanilin sladkor z burbonsko vaniljo

2 žlici sladkorja

2 žlici belega vina

250 g sirčka mascarpone

200 g svežega kremnega sirčka

50 g sladkorja v prahu

Nektarine operite, razrežite na četrtine in odstranite koščice.

V veliko kozico nalijte vodo, dodajte sladkor in vino. Vanjo eno poleg druge z olupkom navzdol zložite nektarine in jih posujte z vaniljinim sladkorjem. Pokrijte s pokrovko.

Zavrite, nato ogenj nekoliko zmanjšajte in rahlo odkrijte. Kuhajte 15 minut, da se nektarine zmehčajo.

Vmes pripravite sirček. Z mešalnikom zmešajte mascarpone, kremni sirček in sladkor v prahu.

Nektarine lahko ponudite še tople ali hladne. Nadevajte jih na krožnik, polijte z nekaj soka, v katerem so se kuhale, ter dodajte žlico sira.