marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Narastki iz sladke malinove pene

Pošlji prijatelju

malinov narastekMN

Sladica za 6 oseb, ki jo je treba postreči takoj.

žlica masla

150 g + 4 žlice sladkorja

350 g malin

1 limona

3 beljaki

1 ščep soli

Šest majhnih skodelic za kavo (cca. 150 ml) dobro namažite z maslom. Vanje natresite 4 žlice sladkorja in skodelice obračajte, da se sladkor prime na maslo.

Ožemite limono ter njen sok, razen nekaj kapljic, skupaj z malinami rahlo pokuhajte, da pričnejo maline razpadati. Pretlačite jih skozi sito, da dobite kašo brez pešk. Ohladite.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Na dno vsake skodelice dajte dve žlički malinove kaše.

Beljake posolite in pričnite stepati v sneg. Ko so že dobro spenjeni dodajte nekaj kapljic limone in nato stepajte, da se pričnejo tvoriti rožički, nazadnje vmešajte še sladkor. Z žlico ročno vmešajte malinovo kašo in tako obarvan sneg nadevajte v skodelice povsem do vrha.

Skodelice naložite na pekač in ga dajte v pečico za 15 minut (nekoliko nižje, da je vrh skodelic na sredini pečice).

Postrezite takoj, kajti narastki se bodo izven pečice začeli posedati.

Namig: Če želite, lahko vrh narastkov potresete s sladkorjem v prahu, preden jih postrežete. Sladico lahko izven sezone pripravite tudi z zamrznjenimi malinami.

Podobni članki