marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Narastek z beljaki, kruhom in zelenjavo

Pošlji prijatelju

beljaki s kruhom in zelenjavo iz pečiceMN

Star kruh in beljaki, ki so ostali od peke? Spremenimo jih v okusno jed, ki lahko nasiti 4 malo manj lačne ali je odlična priloga.

3 beljaki

½ žličke soli

250 g kuhane zelenjave za francosko solato (korenček, grah, krompirček)

5 – 7 tankih rezin kruha

80 g masla

200 g kisle smetane

poper

100 g naribanega sira

maslo za pekač

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Pekač velikosti približno 25 x 25 cm namažite z maslom. Rezine kruha prepolovite, jim po potrebi odstranite skorjo (če je trda,) in z njimi obložite dno in rob pekača.

Stopite maslo in z njim namastite kruh.

Beljake s soljo stepite v sneg.

Z žlico zmešajte kislo smetano, sir in zelenjavo. Poprajte po okusu. Primešajte sneg beljakov.

Z maso prelijte kruh, jo po vrhu pogladite in pecite pol ure oziroma tako dolgo, da se masa strdi. Po potrebi med peko površino prekrijte z aluminijasto folijo, da vrh narastka preveč ne porjavi.