marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mini tortice treh okusov

Pošlji prijatelju

mini torticeMN

Mini tortice so nadgradnja mafinov – potreben je le nadev oziroma krema, pa so mafini videti veliko lepši, vsekakor pa so tudi slastnejši.

Za 16 mafinov potrebujete:

2 jajci

1 ščep soli

130 g sladkorja

50 g mehkega masla

250 g moke

1,5 žličke pecilnega praška

300 ml tekočega jogurta z okusom pomaranče

Nadev:

16 žličk malinove marmelade

150 ml smetane

50 g jedilne čokolade (lahko tudi več)

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.

Jajca ločite. Beljakom dodajte sol in jih stepite v sneg.

Rumenjakom dodajte sladkor in maslo ter z električnim mešalnikom dobro premešajte. Dodajte tekoči jogurt in premešajte.

Moko zmešajte s pecilnim praškom. Po žlicah jo izmenično s snegom beljakov dodajajte k rumenjakovi zmesi.

Nadevajte v pekač in pecite 20 minut.

Ko vzamete mafine iz pečice jih pustite še 5 minut stati, nato jih vzemite iz pekača. Z žličko v vsak mafin z vrha naredite luknjo in z žličko pritisnite testo ob rob, da v mafinih nastanejo za žličko velike vdolbine. V vsako dajte žličko malinove marmelade. (Uporabite lahko tudi drugo marmelado, vendar naj ne bo presladka.)

Odmerite čokolado – vzemite je več ali manj, odvisno od tega, kako čokoladen nadev želite. Čokolado stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.

Stepite smetano in ji dodajte stopljeno čokolado, ki ne sme biti vroča. Rahlo premešajte, nadevajte kremo v vrečko za brizganje in jo nabrizgajte na vrh vsakega mafina.

Opomba: Poleti lahko vrh kreme naložite še svežo malino.