Mesni burek
Enostavni mesni burek oziroma burek »na hitro« - brez zamudnega vlečenja testa.
20 g masla
2 veliki beli čebuli
1 žlička soli
400 g vlečenega testa
600 g mletega mesa (uporabili smo puranjega, sicer pa se lahko držite klasike in uporabite govedino in teletino)
80 g masla
4 žlice jogurta
Čebulo drobno nasekljajte. V kozici stopite maslo (20 g) in na njem počasi pražite čebulo, da postekleni, nato dodajte meso in ga dobro prepražite. Mešajte in grudice mesa zdrobite s kuhalnico. Popolnoma ohladite (da bo hitreje, pretresite v hladno posodo).
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.
Razgrnite liste vlečenega testa. Stopite 80 g masla in z njim premažite testo. Na liste enakomerno potresite praženo meso, zvijte in nadevajte na pekač. (Ko je testo zvito, se sami odločite za obliko. Burek lahko oblikujete v polže in dobite frkani burek, lahko ga zvijete bolj na dolgo, mi pa smo vsak zvitek zgolj prepolovili in zložili enega poleg drugega – če je v obliki ravnih zvitkov, tako kot bi zvili palačinke, ga je nekoliko lažje jesti.)
Pred peko burek po vrhu premažite z jogurtom. Pecite ga 15 minut, nato ga vzemite iz pečice, ponovno premažite in pecite še 15 minut. Ko je burek pečen, ga lahko rahlo poškropite z vodo, da bo zgornja skorjica še bolj mehka.
Podobni članki
- Češnjev zavitek
(23.05.2013) - Mini zelenjavni zavitki
(19.01.2011) - Lovski cmoki
(10.05.2012) - Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011) - Cimetova gnezda
(06.02.2013) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Baklava iz pistacij
(16.03.2011) - Pečenka Wellington
(20.12.2012) - Ajdovska gibanica
(24.09.2012) - Bučni zavitek s kokosom
(08.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.05.2012, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,851 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov