marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mesni burek

Pošlji prijatelju

mesni burekMN

Enostavni mesni burek oziroma burek »na hitro« - brez zamudnega vlečenja testa.

20 g masla

2 veliki beli čebuli

1 žlička soli

400 g vlečenega testa

600 g mletega mesa (uporabili smo puranjega, sicer pa se lahko držite klasike in uporabite govedino in teletino)

80 g masla

4 žlice jogurta

Čebulo drobno nasekljajte. V kozici stopite maslo (20 g) in na njem počasi pražite čebulo, da postekleni, nato dodajte meso in ga dobro prepražite. Mešajte in grudice mesa zdrobite s kuhalnico. Popolnoma ohladite (da bo hitreje, pretresite v hladno posodo).

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.

Razgrnite liste vlečenega testa. Stopite 80 g masla in z njim premažite testo. Na liste enakomerno potresite praženo meso, zvijte in nadevajte na pekač. (Ko je testo zvito, se sami odločite za obliko. Burek lahko oblikujete v polže in dobite frkani burek, lahko ga zvijete bolj na dolgo, mi pa smo vsak zvitek zgolj prepolovili in zložili enega poleg drugega – če je v obliki ravnih zvitkov, tako kot bi zvili palačinke, ga je nekoliko lažje jesti.)

mesni burekMN

Pred peko burek po vrhu premažite z jogurtom. Pecite ga 15 minut, nato ga vzemite iz pečice, ponovno premažite in pecite še 15 minut. Ko je burek pečen, ga lahko rahlo poškropite z vodo, da bo zgornja skorjica še bolj mehka.

Podobni članki