Medenjakovo pecivo
Vam ostajajo medenjaki? Zakaj jih ne bi spremenili v pecivo? Priprava je povsem enostavna, saj potrebujete vsega skupaj štiri sestavine – okus peciva pa je kljub temu božanski!
500 g s čokolado oblitih medenjakov (»Schoko-Lebkuchen«)
300 ml tekočega jogurta z okusom pomaranče
80 g ovsenih kosmičev
½ žličke sode bikarbone
Medenjake nadrobite v skledo oziroma jih v skledi nekoliko pretlačite s tlačilko za pire ali podobnim pripomočkom. Prelijte jih z jogurtom in pustite pol ure stati, da se prepojijo.
Pečico segrejte na 160 stopinj in manjši pekač (cca. 20 x 20 do 25 x 25 cm) obložite s papirjem za peko.
Z električnim mešalnikom z kavlji za gnetenje ali močnimi metlicami (navadne metlice za stepanje se vam lahko zvijejo) dobro premešajte medenjakovo testo, da skoraj ne bo več grudic in koščkov. Po njem potresite sodo bikarbono, dodajte ovsene kosmiče in ponovno premešajte.
Testo predevajte v pekač, ga z žlico zgladite in pecite 50 minut.
Podobni članki
- Piškoti s semeni
(23.04.2012) - Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013) - Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013) - Hrustljave medene kroglice
(23.12.2012) - Muesli piškoti
(13.12.2012) - Piškoti z brusnicami in belo čokolado
(15.12.2011) - Kruh s pestom
(23.01.2014) - Miške z marcipanom
(08.02.2013) - Čokoladne kocke z datlji in banano
(17.12.2013) - Nočni kruh
(08.01.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:29.12.2013, 325,274 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,005 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,944 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,939 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,116 prikazov