marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Medenjakovo pecivo

Pošlji prijatelju

medenjakovo pecivoMN

Vam ostajajo medenjaki? Zakaj jih ne bi spremenili v pecivo? Priprava je povsem enostavna, saj potrebujete vsega skupaj štiri sestavine – okus peciva pa je kljub temu božanski!

500 g s čokolado oblitih medenjakov (»Schoko-Lebkuchen«)

300 ml tekočega jogurta z okusom pomaranče

80 g ovsenih kosmičev

½ žličke sode bikarbone

Medenjake nadrobite v skledo oziroma jih v skledi nekoliko pretlačite s tlačilko za pire ali podobnim pripomočkom. Prelijte jih z jogurtom in pustite pol ure stati, da se prepojijo.

Pečico segrejte na 160 stopinj in manjši pekač (cca. 20 x 20 do 25 x 25 cm) obložite s papirjem za peko.

Z električnim mešalnikom z kavlji za gnetenje ali močnimi metlicami (navadne metlice za stepanje se vam lahko zvijejo) dobro premešajte medenjakovo testo, da skoraj ne bo več grudic in koščkov. Po njem potresite sodo bikarbono, dodajte ovsene kosmiče in ponovno premešajte.

Testo predevajte v pekač, ga z žlico zgladite in pecite 50 minut.

Podobni članki