marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mavrični mafini (muffini)

Pošlji prijatelju

mavrični mafini, celi in prerezMN

Mafini oz. muffini, s katerimi lahko čakate do pomladi, ali pa že zdaj razveselite svoje male »Winxice«.

3 jajca

¼ žličke soli

90 g sladkorja

30 ml (2 žlici) limoninega soka

250 ml mleka

250 g moke

1 pecilni prašek

rumena, rdeča, modra in zelena jedilna barva

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač za mafine obložite s papirčki.

Jajca ločite. Beljake in sol stepite v sneg.

Rumenjake penasto stepite s sladkorjem, primešajte limonin sok in mleko. Dodajte moko in nato ročno vmešajte še sneg.

Maso razdelite v šest posod. V prvo dodajte malo rumenega barvila, v drugo rumenega in malo rdečega (za oranžno), v tretjo rdečega, v četrto rdečega in malo modrega (za vijolično), v peto modrega in v šesto zelenega. V papirčke nadevajte najprej eno barvo, nato na sredino vlijte žlico druge, nato tretje itd.

Pecite 20 minut, po polovici peke pečico na hitro odprite in obrnite pekač (da bodo sprednji mafini zadaj in obratno). Po peki pustite v pekaču še deset minut, nato predevajte na rešetko.

Opomba: Mafini oz. muffini bodo precej narasli, papirčke nadevajte do enega centimetra pod robom ali raje še nekoliko manj. Recept je sicer za 12 - 16 mafinov.