marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Masleni zdrobovi žličniki

Pošlji prijatelju

zdrobovi žličniki v juhiMN

Jušni »knedelčki« za 4 do 6 oseb, ki so neverjetno mehki.

1 jajce velikosti L

40 g mehkega masla

130 g instant pšeničnega zdroba

sol

Maslo dobro stepite, dodajte jajce in dobro stepite z mešalnikom. Dodajte sol in pšenični zdrob, zmešajte. Če je masa trda, dodajte žlico ali dve hladne vode.

S čajno žličko oblikujte žličnike in jih zakuhajte v nemastno bistro juho (kokošjo ali govejo). Ko priplavajo na površje, jih kuhajte še deset minut, nato pustite juho nekaj minut stati, preden jo postrežete.

Žličniki bodo zelo narasli – volumen bodo povečali za kar trikrat do štirikrat.

Po želji lahko v maso za žličnike dodate tudi malo svežega nasekljanega peteršilja ali drobnjaka.

Podobni članki