Masleni zdrobovi žličniki
Jušni »knedelčki« za 4 do 6 oseb, ki so neverjetno mehki.
1 jajce velikosti L
40 g mehkega masla
130 g instant pšeničnega zdroba
sol
Maslo dobro stepite, dodajte jajce in dobro stepite z mešalnikom. Dodajte sol in pšenični zdrob, zmešajte. Če je masa trda, dodajte žlico ali dve hladne vode.
S čajno žličko oblikujte žličnike in jih zakuhajte v nemastno bistro juho (kokošjo ali govejo). Ko priplavajo na površje, jih kuhajte še deset minut, nato pustite juho nekaj minut stati, preden jo postrežete.
Žličniki bodo zelo narasli – volumen bodo povečali za kar trikrat do štirikrat.
Po želji lahko v maso za žličnike dodate tudi malo svežega nasekljanega peteršilja ali drobnjaka.
Podobni članki
- Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013) - Mavrični mafini (muffini)
(10.01.2012) - Energijske ploščice s slivami in lešniki
(22.11.2013) - Lovski cmoki
(10.05.2012) - Hitri bučni kruh
(02.11.2012) - Koruzna pogača z začimbami
(23.05.2012) - Velikonočne pince
(14.03.2013) - Rižev narastek
(16.01.2013) - Koruzni polpetki
(20.06.2012) - Nutellin sladoled
(03.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.03.2011, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,849 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov