marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmorni kolač

Pošlji prijatelju

marmorni kolačFotolia

Pisana klasika, ki se vedno prileže k toplemu čaju.

300 g mehkega masla

300 g sladkorja

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

¼ žličke soli

5 jajc

375 g moke

1 pecilni

6 žlic mleka

20 g grenkega kakava

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejte na 180 stopinj in namastite pekač za kolače oziroma šarklje.

Maslo dobro stepite, nato mu dodajte 270 g sladkorja in vaniljin sladkor, ter mešajte, da dobite puhasto zmes. Postopoma vmešajte vsako jajce posebej.

V moko dobro vmešajte pecilni prašek in jo postopoma dodajajte v masleno zmes, hkrati pa vmešajte še 4 žlice mleka.

Dve tretjini testa nadevajte v pekač.

Kakav zmešajte s preostalim sladkorjem, dodajte 2 žlici mleka in z vilico dobro stepite, da ne bo grudic. Vmešajte v preostalo tretjino testa.

Rjavo testo nadevajte na rumenega in skozi testo po celotnem pekaču potegnite z vilico sem in tja, da boste naredili vzorec.

Pecite 55 do 60 minut, ohladite in potresite s sladkorjem v prahu.

Opomba: Kolač čahko tudi prelijete s čokoladnim oblivom.

Oglašujte pri nas