marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marelična marmelada s sivko

Print This Post Pošlji prijatelju

marelična marmelada s sivkoMN

Recept, s katerim si lahko pričarate Provanso prav vsak dan.

1 kg mehkih marelic

½ limone

2 žlici cvetov sveže sivke

100 ml vode

15 g Želina

500 g sladkorja

Marelice operite in razpolovite, polovičke nadevajte v lonec. Limono ožemite in s sokom prelijte marelice, dodajte cvetove sivke in vodo.

Koščice marelic zavijte v kuhinjsko krpo in jih zdrobite s kuhinjskim valjarjem ali kladivom. Sredice koščic dodajte k marelicam.

Marelice zavrite in kuhajte približno 10 minut, da razpadejo. Odstavite z ognja, vmešajte Želin in sladkor, nato ponovno zavrite.

Marmelado polnite v vroče kozarce in še vročo zaprite, nato kozarce prekrijte s kuhinjsko krpo in pustite stati 12 do 24 ur, da se kozarci popolnoma ohladijo.

Opomba: Nikar ne stresite v marmelado celega zavojčka Želina – marelice imajo namreč že same po sebi precej pektina. Če boste uporabili suhe cvetove sivke, namesto svežih, količino zmanjšajte, saj bodo dali suhi cvetovi več okusa.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas