marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marelična marmelada s sivko

Pošlji prijatelju

marelična marmelada s sivkoMN

Recept, s katerim si lahko pričarate Provanso prav vsak dan.

1 kg mehkih marelic

½ limone

2 žlici cvetov sveže sivke

100 ml vode

15 g Želina

500 g sladkorja

Marelice operite in razpolovite, polovičke nadevajte v lonec. Limono ožemite in s sokom prelijte marelice, dodajte cvetove sivke in vodo.

Koščice marelic zavijte v kuhinjsko krpo in jih zdrobite s kuhinjskim valjarjem ali kladivom. Sredice koščic dodajte k marelicam.

Marelice zavrite in kuhajte približno 10 minut, da razpadejo. Odstavite z ognja, vmešajte Želin in sladkor, nato ponovno zavrite.

Marmelado polnite v vroče kozarce in še vročo zaprite, nato kozarce prekrijte s kuhinjsko krpo in pustite stati 12 do 24 ur, da se kozarci popolnoma ohladijo.

Opomba: Nikar ne stresite v marmelado celega zavojčka Želina – marelice imajo namreč že same po sebi precej pektina. Če boste uporabili suhe cvetove sivke, namesto svežih, količino zmanjšajte, saj bodo dali suhi cvetovi več okusa.