marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mandljevi piškoti

Pošlji prijatelju

mandljevi piškotiMN

Piškotki, ki so hitro narejeni in jih prav tako hitro zmanjka.

2 jajci

ščep soli

125 g mehkega masla

60 g rjavega sladkorja

100 g mletih mandljev

120 g moke

1 žlička pecilnega praška

100 g jedilne čokolade

2 žlici masla

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Jajci ločite. Beljaka s soljo stepite v sneg.

Rumenjaka stepite z maslom, da postaneta puhasta. Vmešajte sladkor in mandlje.

Moko presejte s pecilnim praškom. Moko in beljake izmenično dodajte masleni zmesi.

Z žličko zajemajte testo v velikosti majhnega oreha in kepice nadevajte na pekač, naj bodo 15 mm narazen. Pecite 8 – 10 minut, da postane rob piškota zlatorjav. Pet minut pustite hladiti na pekaču, nato predevajte na rešetko.

Jedilno čokolado in maslo stopite v vodni kopeli. Premešajte in žlico čokolade predevajte kot vrečice, v katerega ste zarezali (da ima kot majhno luknjico). Iztiskajte čokolado iz vrečice in jo nabrizgajte preko piškotov. Ko je v vrečici zmanjka, je vanjo nadevajte drugo žlico itd.

Pustite stati, da se čokolada strdi – najhitreje se bo v hladilniku.