marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mandljeve tortice s kremo iz maskarponeja

Pošlji prijatelju

mandljeve torticeFotolia

12 tortic, ki so lepe za oko in prava slastna bomba!

150 g mehkega masla

75 g temne čokolade

3 jajca

1 ščep soli

150 g sladkorja

220 g mletih mandljev

Krema:

200 g maskarponeja

100 g mandljev

100 g sladkorja v prahu

Malo sladke smetane

Obliv:

50 g temne čokolade

50 ml smetane

12 mandljev za okras

Maslo in čokolado stopite v vodni kopeli in nekoliko ohladite.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Jajca ločite. Beljake s soljo stepite v sneg. Rumenjake stepite s sladkorjem in primešajte čokoladi, vmešajte mandlje in nazadnje še sneg.

Testo nadevajte v s papirjem za peko obložen pekač primerne velikosti, da boste iz biskvita nato z obroči izrezali 12 okroglih tortic (34 x 26 cm za obroče velikosti 8,5 cm - naj se pekač čim bolj sklada s krogi). Pecite približno 20 minut – če v biskvit zapičite zobotrebec ter ga izvlečete, se testo ne sme prijemati.

Biskvit ohladite, vodoravno prerežite na pol in izrežite kroge. (Če boste najprej izrezali kroge in te rezali na pol, se bo bolj drobilo.)

Maskarpone stepite s sladkorjem, nato dodajte mandlje. Shranite 1 zvrhano žlico kreme, da boste z njo naredili »rožice« na vrhu, ter 3 zvrhane žlice kreme, ki bo za obod, z ostalo kremo pa namažite okrogle biskvite.

Smetano segrejte do toplega, z njo prelijte čokolado in mešajte, da dobite kremo. Preden se strdi, jo porazdelite po vrhu tortic. Ko bo čokolada že držala skupaj, kremi za obod dodajte malo sladke smetane, da bo lepo mazljiva ter boste lahko namazali obod vsake tortice. Na krožnik stresite preostale mlete mandlje ter vanje »povaljajte« tortice, da se bodo prijeli na obod. Na vrh tortic »v rožice« nabrizgajte preostalo maskarponejevo kremo ter dajte na vrh vsake tortice mandelj.

Nasvet: Za boljši okus lahko vzamete cele mandlje, jih blanširate, da odstranite kožico, jih nekoliko popražite v ponvi brez maščobe in šele nato zmeljete.

Kaj pa boste z biskvitom, ki je ostal pri izrezovanju krogov? Porabite ga za kakšne »kroglice« - dodajte maslo, sladkor in stopljeno temno čokolado, pa bodo hitro nared.