marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Magdalenice z začimbami

Pošlji prijatelju

magdaleniceBrent Parker Jones

Hitro in enostavno pripravljene slastne in rahle magdalenice.

125 g bele moke

1 žlička pecilnega praška

½ žličke mletega cimeta

¼ žličke mletega muškatnega oreščka

ščepec mletih klinčkov

ščepec soli

2 veliki jajci

200 g sladkorja v prahu

90 g stopljenega masla

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Model za magdalenice  (12 komadov) premažemo z maslom.

Moko, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček, koriander, klinčke in sol zmešamo. Jajca in sladkor mešamo 5 minut, da se volumen potroji in masa zgosti. Primešamo suho maso in stopljeno maslo. Napolnimo model. Pečemo 11 do 13 minut, da zlato porumenijo in se strdijo. Magdalenice prevrnemo na mrežo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Postrežemo tople ali ohlajene na sobno temperaturo.

(Namig: Magdalenice z začimbami postrezite k čaju, h kavi pa bodo bolj prijale čokoladne – muškatni orešček in klinčke zamenjajte za 2 žlici grenkega kakava.)

Recept iz knjige Rachel Lane Zlata knjiga – slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.

Oglašujte pri nas