marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mafini (muffini) z mandlji in belo čokolado

Pošlji prijatelju

mafini z mandlji in belo čokoladoMN

Mandljevi mafini (muffini) z belo čokolado, okrašeni s sladkimi konfetki – lahko pa jih nadevate tudi s poljubno kremo.

125 g mehkega masla

180 g sladkorja

1 naribana limonina lupinica (uporabite bio limono)

1 žlička vaniljine esence

2 jajci

200 g moke

1 žlička pecilnega praška

¼ žličke sode bikarbone

¼ žličke soli

40 ml limoninega soka

125 ml mleka

100 g mletih mandljev

100 g bele čokolade, narezane na drobne koščke

sladkorni konfeti

Pečico segrejte na 190 stopinj in v pekač za mafine nadevajte papirčke. (Recept velja za cca. 20 mafinov.)

Maslo dobro stepite s sladkorjem in naribano limonino lupinico, primešajte vaniljino esenco, nato pa eno za drugim še jajci. Dobro stepite.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono, soljo in mandlji.

V masleno zmes postopoma dodajajte mešanico z moko ter mleko in limonin sok ter premešajte toliko, da dobite enotno testo. Dodajte še na drobno narezano belo čokolado in premešajte s kuhalnico ali žlico.

Testo za mafine nadevajte v papirčke, do približno 5 mm pod robom. Posujte s sladkornimi konfeti in pecite 18 – 20 minut.

Mafini z mandlji in belo čokolado naj se nekoliko ohladijo, preden jih vzamete iz pečice.

Imate radi mafine oz. muffine? Preverite recepte: Parkljevi mafini, Čokoladni mafini s kislo smetano in Jaffa mafini za noč čarovnic.

Bi iz mafinov radi naredili mini tortice (cup cakes)? Poglejte si galerijo z naslovom Mini tortice, kjer boste našli kar nekaj idej.

Oglašujte pri nas