marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonini mafini za noč čarovnic

Pošlji prijatelju

dva mafina, eden na drugem, okrašena z bučko iz marcipana in pajkomFotolia

24 okusnih limoninih mafinov, ki so za noč čarovnic še posebej lepo okrašeni.

420 g moke

1 pecilni prašek

½ žličke soli

250 g mehkega masla

420 g sladkorja

4 velika jajca (ogreta na sobno temperaturo, ne iz hladilnika)

2 žlici (30 ml) limoninega soka

naribana lupinica treh biolimon (pribl. 3 žlice)

1 žlička (5 ml) vaniljine arome

250 ml pinjenca (ali jogurta)

200 ml hladne sladke smetane

10 g jedilnega škroba (ali 1 Kremfix)

150 g marcipanove mase

jedilne barve (rumena, rdeča, zelena)

plastični pajki in oranžen trak (po želji)

Pečico segrejte na 190 stopinj in pekač za mafine obložite s papirčki za mafine.

Zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

Maslo stepite s sladkorjem, da postane puhasto. Vmešajte jajca, vaniljino aromo in limonino lupinico. Nato med mešanjem v treh delih dodajajte moko ter pinjenec z limoninim sokom.

24 modelčkov napolnite do višine treh četrtin in pecite 25 minut in ohladite, preden jih vzamete iz pekača (zato boste verjetno potrebovali kar dva).

Marcipanovi masi odvzamite za velik lešnik velik košček in vanj vmešajte kapljico zelene jedilne barve ter dobro pregnetite, da dobite zeleno zmes. Povaljajte jo v dolgo nit in razdelite na 24 delov. Na krožničku zmešajte kapljico rdeče in nekaj kapljic rumene jedilne barve, da dobite živo oranžno barvo – če ste dali preveč rdeče, primešajte še več rumene. Oranžno barvo odajte ostalemu marcipanu in ga pregnetite. Razdelite ga na 24 delov in iz vsakega oblikujte kroglico. Z nožem za maslo v kroglice navpično zarišite črte, ki predstavljajo rebra buče. Na vsako oranžno kroglico dajte zeleni pecelj.

Ohlajeno sladko smetano pričnite stepati, med stepanjem ji dodajte škrob oz. Kremfix. Preden mafine postrežete, s slaščičarsko vrečico z zvezdastim nastavkom na vsak mafin nabrizgajte malo smetane in dajte nanj bučko iz marcipana. Za okras dodate lahko tudi plastične pajke in okoli vsakega mafina zavežete oranžno pentljico.

Podobni članki