marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Lešnikov zavitek z jabolkom

Pošlji prijatelju

lešnikov zavitek z jabolkomMN

Sočen zavitek, ki bo najbolje teknil, če ga boste postregli z nekaj nesladkane stepene smetane.

1 zavitek razvaljanega listnatega testa

120 g mletih lešnikov

30 g stopljenega masla

3 žlice rjavega sladkorja

100 ml + 2 žlici smetane

1 žlička rumove arome

100 ml marelične marmelade

1 jabolko

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Zmešajte lešnike in sladkor, dodajte maslo, smetano in rumovo aromo.

Listnato testo razvijte. Premažite ga z marelično marmelado, nato pa nanj nadevajte in razmažite lešnikovo kremo. Daljša konca testa zapognite do sredine, nato še enkrat in še enkrat – tako zapognjeno s papirjem, na katerem je bilo testo razvaljano, prestavite v manjši pravokotni pekač za kolače (cca. 24 x 8 cm). Papir, ki gleda preko roba pekača odrežite.

Jabolko operite, razrežite na četrtine in očistite. Vsako četrtino razdelite na tri dele in krhlje nadevajte na vrh zavitka. Jabolka pokapajte z dvema žlicama smetane.

Postavite na sredino pečice in pecite 1 uro. Zavitek naj se v pekaču popolnoma ohladi, preden ga vzamete iz njega in razrežete.

Predlagamo, da zavitek ponudite s stepeno sladko smetano.

Podobni članki