marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kvašene vrtnice z marmelado

Pošlji prijatelju

vrtnice iz testaMN

Kadar ni ledenih rož od mraza in snega, si lahko naredimo kvaše vrtnice, posute s sladkorjem v prahu. Recept za 12 vrtnic.

125 ml mlačnega mleka

½ kocke kvasa (21 g)

300 g moke

1 žlica sladkorja

2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

2 rumenjaka

30 g mehkega masla

30 ml smetane

½ žličke soli

5 žlic marmelade

100 g marcipana (če želite)

sladkor v prahu za posip

Mleku primešajte sladkor in vanj nadrobite kvas. Postavite na toplo, da se naredi goba.

Moko zmešajte s soljo in vaniljinim sladkorjem. Na sredino vlijte kvasec, rumenjaka, smetano, in mehko maslo. Zmešajte in dobro pregnetite.

Testo razdelite na 6 delov, nato vsakega še na 4. Iz 24 kosov oblikujte kroglice in jih pustite pol ure na toplem vzhajati.

Marmelado segrejte. Marcipan razdelite na 24 delov, naredite kroglice ter jih sploščite. Pekač za mafine obložite s papirčki. Pečico segrejte na 200 stopinj.

Po 4 kroglice sploščite, da dobite premer 10 cm. Zložite jih v niz, tako da se robovi prekrivajo. Namažite z marmelado, obložite s štirimi koščki marcipana in zvijte. Na sredini prerežite in vsako polovico postavite v papirček za mafin v pekaču za mafine, tako da je odrezana stran spodaj. Zgornji del vrtnice še s prsti nekoliko oblikujte.

Postavite v pečico in njeno temperaturo takoj znižajte na 180 stopinj. Pecite približno 20 minut. Ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.