Kuskus z bučo
Zakaj ne bi danes za kosilo poskusili nekaj drugačnega?
1 žlica olja
600 g mesa buče
1 žlička soli
½ žličke muškatnega oreščka
½ litra kokošje jušne osnove (lahko iz kocke)
60 g zlatih rozin
250 g kuskusa
4 dl vode
1 košček masla
4 žlice kisle smetane
Meso buče narežite na koščke (cca. 2 x 2 cm). Segrejte olje, na njem nekoliko popražite koščke buče, solite, dodajte muškatni orešček in rozine ter zalijte z juho. Pokrito kuhajte približno 20 minut oziroma toliko, da je buča mehka.
Zavrite 400 ml vode in vanjo stresite kuskus ter košček masla (v velikosti oreha). Dobro premešajte in na rahlem ognju med mešanjem nekoliko pokuhajte. Odstavite z ognja in pustite pokrito stati.
Ko je buča kuhana, ji odvzemite 200 ml soka. Kuskus z vilico zdrobite in mu primešajte sok buče, da ga popije.
Kuskus nadevajte na krožnike ali v skodelice, preko njega naložite buče, ter vsaki porciji dodajte žlico kisle smetane.
Nasvet: Če imate radi goste omake, primešajte v bučno omako potem, ko že odvzamete tekočino za kuskus, še žličko ali dve škroba. (Najbolje, da zajamete nekaj tekočine v skodelico, dobro vmešate škrob, da ne bo grudic, ter vse skupaj nato primešate nazaj k bučam.)
Podobni članki
- Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014) - Kuskus – kako ga skuhati?
(11.02.2011) - Narastki iz sladke malinove pene
(26.07.2011) - Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011) - Kuharske mere – pretvorbe
(23.04.2011) - Torta z jagodičjem in kislo smetano
(21.07.2011) - Špageti s kozicami in špinačo
(06.04.2011) - Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012) - Namaz z indijskimi oreščki
(13.12.2010) - Ribje palčke z omako
(04.09.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:08.10.2012, 326,745 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov