marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kuskus z bučo

Pošlji prijatelju

kuskus z bučoMN

Zakaj ne bi danes za kosilo poskusili nekaj drugačnega?

1 žlica olja

600 g mesa buče

1 žlička soli

½ žličke muškatnega oreščka

½ litra kokošje jušne osnove (lahko iz kocke)

60 g zlatih rozin

250 g kuskusa

4 dl vode

1 košček masla

4 žlice kisle smetane

Meso buče narežite na koščke (cca. 2 x 2 cm). Segrejte olje, na njem nekoliko popražite koščke buče, solite, dodajte muškatni orešček in rozine ter zalijte z juho. Pokrito kuhajte približno 20 minut oziroma toliko, da je buča mehka.

Zavrite 400 ml vode in vanjo stresite kuskus ter košček masla (v velikosti oreha). Dobro premešajte in na rahlem ognju med mešanjem nekoliko pokuhajte. Odstavite z ognja in pustite pokrito stati.

Ko je buča kuhana, ji odvzemite 200 ml soka. Kuskus z vilico zdrobite in mu primešajte sok buče, da ga popije.

Kuskus nadevajte na krožnike ali v skodelice, preko njega naložite buče, ter vsaki porciji dodajte žlico kisle smetane.

Nasvet: Če imate radi goste omake, primešajte v bučno omako potem, ko že odvzamete tekočino za kuskus, še žličko ali dve škroba. (Najbolje, da zajamete nekaj tekočine v skodelico, dobro vmešate škrob, da ne bo grudic, ter vse skupaj nato primešate nazaj k bučam.)