marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruhova grmada z jajčno kremo

Pošlji prijatelju

kruhova grmadaFotolia

Tudi vam ostaja kruh? Spremenite ga v okusno sladico, ki ji pri nas pravimo kruhova grmada, drugje pa jo poznajo kot kruhov puding.
3 žemlje ali odgovarjajoča količina drugega belega kruha
3 žlice stopljenega masla
70 g rozin
4 jajca
300 ml mleka
1 kisla smetana
150 g sladkorja
1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
1 ščep muškatnega oreščka
2 jabolki

Jajčna krema:
275 ml smetane
1 – 2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
3 veliki rumenjaki
½ žličke koruzne moke
30 g sladkorja

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač namastite. (Glede na to, ali boste uporabili večji ali manjši pekač, bo grmada višja ali nižja – zato prilagodite tudi čas peke.)
Kruh narežite na manjše rezine, ga v posodi pokapajte s stopljenim maslom ter zmešajte z rozinami.
Stepite jajca, mleko, kislo smetano, sladkor, vaniljin sladkor ter muškatni orešček.
Jabolki olupite, odstranite peške in naribajte na rezine.
V pekač naložite polovico kruhove mešanice in prelijte s polovico jajčne kreme. Preko enakomerno razdelite jabolka. Prekrijte z drugo polovico kruha in prelijte z drugo polovico kreme. Pecite 30 do 45 minut.
Za jajčno kremo smetano z vaniljinim sladkorjem segrejte v kozici, da skoraj zavre. Rumenjake v drugi posodi dobro stepite s sladkorjem in koruzno moko, nato med stalnim mešanjem prilivajte smetano. Postavite nazaj na rahel ogenj, da se prične krema gostiti , medtem stalno mešajte – ne dovolite, da zavre, da se vam ne naredijo kepice. Odstavite.
Grmado ponudite narezano na večje rezine ter prelito z jajčno kremo.