marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruhki z breskvami in mocarelo

Pošlji prijatelju

kruhek z breskvami in mocareloMN

Breskve in mocarela so od nekdaj odlična kombinacija, če jih naložite na opečence, pa boste dobili še posebej okusne kruhke.

1 francoska štruca

4 breskve

3 kroglice mocarele (po 125 g)

lističi bazilike

50 g masla

Kruh narežite na rezine.

Lističe bazilike sperite in osušite.

Mocarelo narežite na tanke rezine.

Breskve po širini prerežite na pol, odstranite koščice na narežite na 5 mm rezine.

V ponvi stopite maslo in nanj naložite breskve. Rezine nekoliko popecite z obeh strani, nato jih predevajte v skledo in pokrijte.

Na ponvi /z maslom in sokom breskev) popecite kruh po eni strani.

Na tople kruhke izmenično nadevajte rezine toplih breskev in mocarele. Ne pozabite na vsak kruhek dodati tudi nekaj lističev bazilike (lahko tudi nasekljane), saj bo ta okus še nadgradila.