Kruhki z breskvami in mocarelo
Breskve in mocarela so od nekdaj odlična kombinacija, če jih naložite na opečence, pa boste dobili še posebej okusne kruhke.
1 francoska štruca
4 breskve
3 kroglice mocarele (po 125 g)
lističi bazilike
50 g masla
Kruh narežite na rezine.
Lističe bazilike sperite in osušite.
Mocarelo narežite na tanke rezine.
Breskve po širini prerežite na pol, odstranite koščice na narežite na 5 mm rezine.
V ponvi stopite maslo in nanj naložite breskve. Rezine nekoliko popecite z obeh strani, nato jih predevajte v skledo in pokrijte.
Na ponvi /z maslom in sokom breskev) popecite kruh po eni strani.
Na tople kruhke izmenično nadevajte rezine toplih breskev in mocarele. Ne pozabite na vsak kruhek dodati tudi nekaj lističev bazilike (lahko tudi nasekljane), saj bo ta okus še nadgradila.
Podobni članki
- Kruhki s kakijem in sirom
(18.11.2013) - Kruhki s popečenim grozdjem
(17.09.2012) - Ajdovska gibanica
(24.09.2012) - Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011) - Prekucnjen rižev narastek z breskvami
(10.01.2012) - Kruhki s slanino in jajcem
(25.02.2011) - Hruške v sirupu za zajtrk
(18.09.2012) - Opečenci s tuno
(09.04.2011) - Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.08.2012, 326,743 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov