Kruh z orehi
Ajdov kruh z orehi običajno ne vzhaja dobro, a če malo »pogoljufate«, boste imeli čudovit hlebec.
100 g orehov, narezanih na koščke
350 ml vode
3 žlice mleka
40 g zmehčanega masla
1 ½ male žličke soli
200 g ajdove moke
300 g bele moke
1 žlica instant kakava (npr. Nesquick)
1 zavojček suhega kvasa
Orehe prepražite v ponvi. Ves čas jih mešajte, da se ne zažgejo.
V aparat za peko kruha dajte po vrstnem redu vse ostale sestavine ter aparat vključite na program za pripravo testa. Ob zvočnem signalu dodajte orehe, nato pustite, da se testo zamesi in vzhaja.
Vzhajano testo stresite na pomokano podlago, pregnetite in oblikujte v hlebček. Dokler se pečica na ogreje, naj stoji na toplem.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Hlebček pecite 40 minut.
Opomba: V kruhu je manj ajdove moke, vendar se to ne pozna, saj je testo obarvano s kakavom.
Podobni članki
- Jogurtova štruca
(19.11.2010) - Božični kruh (Stollen)
(18.12.2011) - Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011) - Nutellin praznični kolač
(24.12.2011) - Polžki z orehi
(20.11.2011) - Opečenec z rozinami
(16.05.2011) - Praznični polži
(22.11.2010) - Nočni kruh
(08.01.2014) - Slivova pita z orehi in začimbami
(11.09.2012) - Velikonočni venec
(23.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,621 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,799 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,891 prikazov