marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruh z orehi

Pošlji prijatelju

kruh z orehiUN

Ajdov kruh z orehi običajno ne vzhaja dobro, a če malo »pogoljufate«, boste imeli čudovit hlebec.

100 g orehov, narezanih na koščke

350 ml vode

3 žlice mleka

40 g zmehčanega masla

1 ½ male žličke soli

200 g ajdove moke

300 g bele moke

1 žlica instant kakava (npr. Nesquick)

1 zavojček suhega kvasa

Orehe prepražite v ponvi. Ves čas jih mešajte, da se ne zažgejo.

V aparat za peko kruha dajte po vrstnem redu vse ostale sestavine ter aparat vključite na program za pripravo testa. Ob zvočnem signalu dodajte orehe, nato pustite, da se testo zamesi in vzhaja.

Vzhajano testo stresite na pomokano podlago, pregnetite in oblikujte v hlebček. Dokler se pečica na ogreje, naj stoji na toplem.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Hlebček pecite 40 minut.

Opomba: V kruhu je manj ajdove moke, vendar se to ne pozna, saj je testo obarvano s kakavom.

kruh z orehiUN

Podobni članki