marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruh s suhimi figami

Pošlji prijatelju

kruh s suhimi figamiMN

Kruhi s suhim sadjem so razkošni in praznični, saj so bolj malo podobni pravim kruhom in bolj kolačem. Kljub temu je tudi kruh s suhimi figami najboljši, če nanj namažete malo masla in si ga privoščite za zajtrk.

1 jajce

140 g sladkorja

75 ml sončničnega olja

100 g čvrste kisle smetane (milerama)

150 g moke

1 žlička sode bikarbone

¼ žličke soli

100 g grobo nasekljanih mandljev

150 g suhih fig

Pečico segrejte na 180 stopinj. Model za kruh obložite s papirjem za peko.

Pripravite mandlje in fige. Mandlje grobo nasekljajte, fige narežite na centimetrske koščke.

Jajce in sladkor dobro stepite z električnim mešalnikom. Nato dodajte olje in kislo smetano in premešajte.

Moko zmešajte s sodo bikarbono in soljo. Dodajte jo k mokrim sestavinam in zmešajte z mešalnikom.

V testo dodajte mandlje in premešajte, nazadnje pa še fige, ki jih vmešajte ročno.

Testo predevajte v model, ga po vrhu zravnajte s pomočjo žlice in pecite 45 minut. Ko je pečen, ga pustite v modlu, da se ohladi.