marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruh s pestom

Print This Post Pošlji prijatelju

kruh s pestomMN

Imate radi mediteranske okuse? Potem poskusite kruh s pestom!

120 ml mleka

60 ml vode

30 g masla

300 g moke

1,5 žličke instant kvasa

1 žlička sladkorja v prahu

½ žličke soli

2 žlici omake pesto

košček masla za premaz

Mleko in vodo v kozici ogrejte (naj ne zavre). V kozico narežite maslo in pustite, da se stopi.

V večji posodi moko zmešajte s kvasom, sladkorjem v prahu in soljo.

Mokre sestavine primešajte suhim. Na električni mešalnik nadenite kavlje za gnetenje in gnetite testo toliko časa, da postane enotno in se nič več ne prijema na stene posode.

Testo stresite na pomokano površino in ga razvaljajte na debelino malo več kot centimeter. Po širini naj bo nekoliko manjše od modela za kruh.

Testo rahlo premažite z omako pesto in zvijte. (Ne namažite preveč pesta, sicer se bo kruh pri rezanju razvijal.)

Model za kruh obložite s papirjem za peko in vanj predenite zvito testo. Pokrijte s prtičem in pustite na toplem vzhajati vsaj pol ure.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Kruh pred peko premažite z malo stopljenega masla. Ko ga postavite v pečico, znižajte temperaturo na 180 stopinj. Pecite 30 minut.

Podobni članki

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas