Krompirjevo testo za njoke (ali svaljke)
Fotolia
Zakaj bi kupovali njoke, ko pa so domači precej bolj okusni? Recept za 4 osebe.
350 g kuhanega krompirja (skuhajte cele drobne krompirje)
300 g ostre moke
40 g pšeničnega zdroba
60 g mehkega masla
2 jajci
¼ žličke soli
Kuhan krompir ohladite in olupite, nato ga dobro pretlačite.
Krompirju primešajte moko, sol, pšenični zdrob, maslo in jajci. Dobro pregnetite.
Testo razdelite na več kepic in iz njih na pomokanem pultu oblikujte dolge svaljke premera 2 do 3 centimetre. Narežite na do 1 cm široke njoke. Vsakemu lahko naredite vzorec, tako da nanj rahlo pritisnete z vilico.
Njoke kuhajte v vreli vodi – kuhani so, ko priplavajo na površje, torej že v nekaj minutah.
Za konec le še – dodajte omako po svojem okusu!
Opomba: Če imate večjo količino krompirja, na primer od kosila preteklega dne, lahko uporabite tudi več krompirja in manj moke – glejte le, da boste dobili dobro gnetljivo, lepljivo testo, ki bo držalo skupaj.
Podobni članki
Njoki s hrenovo smetano in dimljenim lososom
(24.04.2011)Vlečeno testo za štruklje ali zavitke
(22.10.2011)Čokoladni cmoki s slivami
(15.09.2011)Cmoki s čokolado
(26.01.2011)Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013)Skutini cmoki s slivami
(29.08.2012)Osnovni recept za krompirjevo tortiljo
(15.02.2011)Krofi po ameriško
(16.02.2012)Bučna rulada
(19.11.2010)Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
(18.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:17.04.2012, 331,605 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,076 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,788 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,749 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov