marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krompirjevo testo za njoke (ali svaljke)

Pošlji prijatelju

sveži njokiFotolia

Zakaj bi kupovali njoke, ko pa so domači precej bolj okusni? Recept za 4 osebe.

350 g kuhanega krompirja (skuhajte cele drobne krompirje)

300 g ostre moke

40 g pšeničnega zdroba

60 g mehkega masla

2 jajci

¼ žličke soli

Kuhan krompir ohladite in olupite, nato ga dobro pretlačite.

Krompirju primešajte moko, sol, pšenični zdrob, maslo in jajci. Dobro pregnetite.

Testo razdelite na več kepic in iz njih na pomokanem pultu oblikujte dolge svaljke premera 2 do 3 centimetre. Narežite na do 1 cm široke njoke. Vsakemu lahko naredite vzorec, tako da nanj rahlo pritisnete z vilico.

Njoke kuhajte v vreli vodi – kuhani so, ko priplavajo na površje, torej že v nekaj minutah.

Za konec le še – dodajte omako po svojem okusu!

Opomba: Če imate večjo količino krompirja, na primer od kosila preteklega dne, lahko uporabite tudi več krompirja in manj moke – glejte le, da boste dobili dobro gnetljivo, lepljivo testo, ki bo držalo skupaj.