marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krompir s čemaževim namazom

Pošlji prijatelju

krompir s čemaževim namazomMN

Čemaž lahko naberete sami ali ga kupite v trgovini/na tržnici. Odličen je v namazu – tako na krompirju kot na kruhu. Recept za prilogo za 4 osebe.

800 g srednje velikega mladega krompirja

250 g sirčka mascarpone

8 žlic smetane

20 listov čemaža (približno)

Sol

Krompir operite in odrežite poškodovane dele. Razrežite ga na polovičke in postavite v mikrovalovno pečico, kjer ga pri 900 wattov kuhajte 15 minut (če želite, da go hitro gotov – sicer ga boste pač ves čas pekli v pečici). Po 15 minutah ga preložite v pečico, ogreto na 200 stopinj, vendar temperaturo takoj zmanjšajte na 180 stopinj in vključite ventilator. Pecite 10 minut, da se na površini pojavijo rjavo zapečeni »žulji«. (Če nimate ventilatorske pečice, pecite dlje.)

Mascarpone v skledi zmešajte s smetano, da ne bo tako gost. Liste čemaža operite, naložite enega na drugega, zvijte v rolico in nasekljajte. Stresite jih v sir in dodajte še sol po okusu.

Krompir postrezite s kepico ali dvema sirnega namaza - da ga vsakdo po svojih željah namaže na krompir.