Krofi
Če ne živite ravno blizu Trojan, se jih izplača pripraviti doma – domači krofi namreč še posebej lepo dišijo (in tudi teknejo).
600 g moke
1 kocka kvasa
350 ml mleka
60 g sladkorja
40 g masla
3 rumenjaki
pol žličke soli
2 do 3 žlice ruma
400 ml marmelade (ni nujno, da je marelična)
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip
Polovico mleka ogrejte, da je mlačno, mu dodajte polovico sladkorja in vanj nadrobite kvas. Posodo pokrijte s krpo, postavite na toplo in pustite, da se kvas speni.
Drugo polovico mleka segrejte do toplega in prelijte v veliko posodo za mešanje. Dodajte mu maslo, sladkor, sol, rum in rumenjake ter zmešajte, nato zraven stresite moko in kvasec. Dobro pregnetite, da dobite enakomerno testo, nato pa postavite na toplo, da vzhaja 40 minut.
Testo na pomokani podlagi razvaljajte na debelino 4 cm in izrežite kroge s premerom 10 cm. Na toplem jih pustite vzhajati 15 do 20 minut, nato jih obrnite, da vzhajajo 15do 20 minut še na drugi strani.
Segrejte olje za cvrtje (na 170 stopinj) in polagajte krofe v olje tako, da gre najprej v olje testo, ki je bilo obrnjeno navzgor. Na vsaki strani naj se krof cvre približno 4 minute.
Ko so krofi pečeni in niso več vroči, vanje z brizgalko nabrizgamo segreto marmelado, nato jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Podobni članki
- Pustni krofi
(01.02.2013) - Krofi po ameriško
(16.02.2012) - Miške
(19.02.2012) - Ocvrta jabolka
(09.10.2011) - Miške z marcipanom
(08.02.2013) - Paneton
(20.12.2011) - Blazinice s pistacijami
(12.03.2012) - Španski ocvrtki (churros) s čokoladno pomako
(24.10.2013) - Krhki flancati
(27.02.2011) - Velikonočni šarkelj
(28.03.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.03.2011, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,622 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov