marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krhki piškoti z mandlji

Pošlji prijatelju

krhki piškoti z mandljiMN

Enostavni masleni piškoti z mandlji.

300 g moke

½ zavojčka pecilnega praška

1 ščep soli

120 g sladkorja

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

150 g mehkega masla

1 jajce

1 rumenjak

150 g mandljevih lističev

Moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom, sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Vanjo narežite maslo. Jajce rahlo stepite, mu prilijte dve žlici vode, in ga dodajte v moko. Dobro zgnetite, da se maslo in jajce lepo razporedita, oblikujte v hlebček in za 20 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj, pekač obložite s papirjem za peko.

Testo na pomokani površini razvaljajte na debelino 3 mm. Narežite ga na 15 do 20 mm široke trakove, te pa skrajšajte na približno 10 cm. Piškote zložite v pekač, med sabo so lahko oddaljeni zgolj nekaj milimetrov.

Rumenjak zmešajte in z njim s čopičem na tanko premažite piškote, nato pa po njih razporedite mandljeve lističe. Pecite 8 – 10 minut, da se piškoti dvignejo, a ne dobijo rjave barve. Nekaj minut jih pustite na pekaču, nato predevajte.

Variacija: Polaganje mandljevih lističev na piškote je lahko zamudno, saj jih je treba nekoliko razporediti – primejo se namreč zgolj tisti, ki so na rumenjaku. Kadar se vam mudi, piškote torej raje posujte z drobno nasekljanimi mandlji ali po rumenjaku zgolj posujte beli ali rjavi sladkor.

Oglašujte pri nas