marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krhka torta z začinjenimi pomarančami

Pošlji prijatelju

začinjena pomarančna tortaBrent Parker Jones

Torta, ki bo pustila »lahek« vtis, čeprav je začinjena s cimetom in klinčki.

Biskvit:

6 velikih beljakov

250 g sladkorja v prahu

250 g mletih mandljev

1 žlica drobno naribane pomarančne lupinice

2 žlički mletega cimeta

1 žlička mletega muškatnega oreščka

½ žličke mletih nageljnovih žbic (klinčkov)

Začinjena pomarančna krema:

375 ml smetane

5 žlic sladkorja v prahu

125 ml kisle smetane

1 žlica drobno naribane pomarančne lupinice

½ žličke mletega cimeta

1 ščepec mletih nageljnovih žbic (klinčkov)

Okras:

kandirane pomaranče

Pečico segrejte na 140 stopinj. Iz papirja za peko izrežite 4 kroge s premerom 23 cm in jih razporedite na dva velika pekača.

Beljake stepite v trd sneg, med stepanjem (proti koncu) dodajte sladkor. Primešajte mandlje, pomarančno lupinico, cimet, muškatni orešček in nageljnove žbice. Maso z žlico enakomerno razporedite na pripravljen papir in zgladite v kroge.

Pecite 1 uro in nato pustite še deset minut v pekaču, do konca pa naj se ohladi na mreži.

Za kremo stepite smetano in sladkor v prahu, nato dodajte kislo smetano, pomarančno lupinico, cimet in nageljnove žbice. Tri kolače iz mandljevega snega enakomerno premažite in zložite enega na drugega, na vrh pa položite kandirane pomaranče. (Če ne boste okrasili s pomarančami, je najbolje, da premažete s kremo vse štiri kolače, da bo krema tudi na vrhu.)

Recept iz knjige Zlata knjiga – Slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.