marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kosmiči z malinami, mandlji in čokolado

Pošlji prijatelju

pečeni kosmiči v pekačuMN

Zajtrk ali sladica? Topli vsekakor za zajtrk, hladni s stepeno smetano pa bodo odličen prigrizek ali tudi sladica.

220 g ovsenih kosmičev

100 g rjavega sladkorja

1 žlička pecilnega praška

¼ žličke cimeta

1 ščep muškatnega oreščka

½ žličke soli

60 g mandljevih lističev

120 g koščkov temne čokolade

250 g malin

1 jajce

450 ml mleka

2 žlički vaniljine esence

3 žlice stopljenega masla

maslo za pekač

Pekač namažite z maslom in pečico segrejte na 190 stopinj.

Zmešajte ovsene kosmiče, sladkor, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček in sol. Dodajte pol mandljevih lističev, pol malin in pol čokolade ter pretresite v pekač.

Jajce zmešajte z maslom, vaniljino esenco in mlekom. Prelijte sestavine v pekaču in na vrh naložite preostalo polovico malin, čokolade in mandljev. Pecite 40 minut.

topli kosmiči z malinami za zajtrkMN

Če boste kosmiče ponudili za zajtrk, naj bodo še topli. Če jih želite lepo rezati kot torto in ponuditi kot sladico, pa počakajte, da se popolnoma ohladijo ali jih dajte celo v hladilnik, nato pa jih ponudite s stepeno smetano.