marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kokosova kremna torta

Pošlji prijatelju

kos kokosove kremne torteMN

Kokosova krema z rahlim okusom po ananasu, koščki banan in smetana – brez peke!

4 vaflji

2 sadna tekoča jogurta ananas in kokos (Zelene doline)

2 zavojčka želatina fix

120 g sladkorja v prahu

150 g kokosove moke

250 ml smetane

2 žlički vaniljine arome

3 banane

Okrasitev:

250 ml smetane

100 g sladkorja v prahu

4 koščki jedilne čokolade

Jogurt v visoki posodi (da ne bo brizgal naokoli) stepite z želatino fix. Mešajte tako dolgo, da se zgosti, nato postavite v hladilnik.

Vaflje zložite enega na drugega, preko njih položite dno okroglega modla za torte in z nožem ob modlu odrežite vaflje, da dobite štiri kroge.

Stepite smetano do trdega, dodajte ji vaniljino aromo.

Smetano rahlo vmešajte v kokosovo kremo, dodajte kokosovo moko in nazadnje še sladkor. Kremo postavite v hladilnik.

Banane narežite na zelo tanke rezine (3- 5mm).

Dno modla obložite s papirjem za peko. V model položite prvi vafelj, ga premažite z nekaj žlicami kreme, preko nje zložite polovico koščkov banan in ponovno nekaj kreme. Pokrijte z drugim vafljem in nanj nadevajte drugo tretjino kreme. Prekrijte s tretjim vafljem in nanj razdelite še zadnjo tretjino kreme in drugo polovico banan (krema, banane in čez ponovno krema). Pokrijte z zadnjim vafljem.

kokosova kremna tortaMN

Stepite smetano za okras skupaj s sladkorjem v prahu in jo namažite ali nabrizgajte na vrh torte. Čokolado z nožem narežite na tanke okruške in jo nadevajte na sredino torte.

Torto postavite v hladilnik za pol dneva (najbolje preko noči), da se bodo vaflji popolnoma prepojili in krema strdila. Preden odstranite obod torte, ob notranji strani zarežite s tankim nožem, da se krema loči od oboda. Torto režite z nožem z drobno žagico, sicer bodo z rezanjem vafljev težave.