marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Klementine v čokoladi

Pošlji prijatelju

krhlji klementin v čokoladi, posuti z lešnikiMN

Klementine oblite s čokolado so sočni grižljajčki, ki se priležejo h kavi ali tudi kar tako.

Klementine

čokoladni obliv (kuvertura)

grobo mleti lešniki ali mandlji

Pripravite si krožnik ali desko in nanjo položite kos papirja za peko.

Čokoladni obliv oziroma kuverturo stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici (pri majhni moči).

Klementine olupite, krhlje ločite in odstranite z vsakega krhlja belo kožico z nožičem za lupljenje.

Vsak krhelj pomočite v čokoladni obliv, ga z vilicami dvignite iz njega in položite na papir za peko. Posujte ga z grobo mletimi lešniki ali mandlji.

Ko imate vse krhlje oblite s čokolado, prestavite krožnik oziroma desko s klementinami v hladilnik, da se čokolada strdi.

S tankim nožkom čokolado in klementine ločite od papirja in preložite na servirni krožnik. Klemanetine v čokoladi bodo okusne kar nekaj dni (če jih ne bo prej zmanjkalo), vendar jih morate hraniti v hladilniku.

Namig: Uporabite lahko tudi mandarine, vendar za klementine (križanec med mandarino in pomarančo) velja, da se lažje lupi in jim je lažje odstraniti belo kožico s krhljev.

Imate radi sadje s čokolado? Pripravite tudi Hruške s čokolado in mandlji!