marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jogurtova štruca

Pošlji prijatelju

jogurtova štručkaUN

Recept za dve slastni štruci, ki tekneta tako s sladkimi kot slanimi namazi.

200 ml vode

150 ml jogurta

2 žlici medu

30 g mehkega masla

1 žlička soli

600 g moke

7 g (1 zavojček) suhega kvasa

Sestavine po vrsti (kot so navedene) nadevajte v aparat za peko kruha in ga vključite na program za pripravo testa.

Pečico vključite na 200 stopinj Celzija.

Ko je testo zmešano in vzhajano, ga stresite na pomokano podlago, prepolovite in iz vsake polovice oblikujte podolgovato štručko. Položite ju na pekač, obložen s papirjem za peko, ter ju na vrhu na vsake 3 centimetre nekoliko zarežite.

Pecite 35 minut. Ko vzamete kruh iz pečice, vsak hlebček posebej pokrijte z rahlo vlažno krpo, da ne bo skorja pretrda. (Krpa naj ne bo pretirano mokra!)

Podobni članki